Derde editie van de National Cyber Security Summer School (NCS3) van start

20 augustus 2018

Voor 80 studenten uit het hoger onderwijs startte vandaag de derde editie van de National Cyber Security Summer School (NCS3) in Den Haag. De NCS3 is een initiatief van de Cyber Security Raad, wordt georganiseerd door dcypher en introduceert studenten in de wereld van cyber security.

Gedurende deze week ontvangen de studenten colleges, workshops en presentaties van sprekers vanuit gouvernementele organisaties, het bedrijfsleven en van academici. Na de eerste dag in Den Haag gaan de studenten ook naar Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen en Delft  om zich verder te verdiepen in specifieke thema’s.

Daarnaast werken de studenten gedurende de week onder begeleiding van cyber security experts aan een advies voor de Cyber Security Raad. Aan het einde van de week presenteren de studenten het advies voor een jury van experts. Het winnende team krijgt de mogelijkheid om het winnende advies nog een keer te presenteren voor de Cyber Security Raad.

Het programma toont aan wat de publieke, private en academische sector allemaal doen op het gebied van cyber security. Daarmee geeft NCS3 de deelnemers een goed beeld van de verschillende mogelijkheden binnen deze sectoren en is het een ideaal startpunt voor studenten die een carrière ambiëren in cyber security.

NCS32018grouphoto.png

Groepsfoto NCS3 2018, gemaakt door Sjoerd van der Hucht