Team “Smart Cities” won de CSR Challenge NCS3

31 augustus 2016

Tussen 22 en 26 augustus volgden gevorderde studenten, geïnteresseerd in het brede veld van cybersecurity, de eerste National Cyber Security Summer School (NCS3). De Summer School verwelkomde 64 studenten in alle relevante disciplines (recht, criminologie, openbaar bestuur, systeemtechniek, informatica, cyberbeveiliging, gezondheid, ontwikkeling, enz.). Twintig docenten van openbare, particuliere en academische instellingen namen de studenten mee door veel verschillende aspecten van cybersecurity, bekeken vanuit verschillende disciplinaire invalshoeken. Het programma bestond uit vijf dagen op vijf verschillende locaties. Studenten waren enthousiast over het uitgebalanceerde programma (presentaties, demonstraties, opdrachten), veel geleerd in multidisciplinair perspectief. Desgevraagd hebben ze andere studenten ten zeerste aanbevolen om deel te nemen aan de NCS3 van volgend jaar.

The CSR Challenge

Naast het volgen van lezingen streden deelnemers ook in groepen om een ​​advies te formuleren voor de Cyber ​​Security Council van Nederland, gerelateerd aan de beveiliging van het Internet of Things. Zeven groepen werden begeleid door experts op het gebied van cybersecurity afkomstig van overheidsorganisaties, bedrijven en universiteiten. Hun uitdaging was om een ​​beleidsaanbeveling op te stellen en deze op de laatste dag van de NCS3 te presenteren. Ze werden beoordeeld door een onafhankelijke jury bestaande uit vier experts op het gebied van complementaire kennis van cybersecurity, applicaties, business en beleid, d.w.z. van de TU Delft, Radically Open Security, Nederland-ICT en het ministerie van Veiligheid en Justitie. De jury was onder de indruk van de kwaliteit van zowel aanbevelingen als beleidspitches. Het "Smart Cities" -team werd aangekondigd als de winnaar. Dit team krijgt de gelegenheid om hun advies te presenteren aan de Cyber ​​Security Council op 29 september en zal stageplaatsen worden aangeboden bij een van de verschillende organisaties.

16

The winning “Smart Cities ” team met Mrs Tineke Netelenbos. Achterste rijd: Wouter Sebel, Alice van Bovenkamp, Robert Johan da Costa, Navid Kamalzadeh, Hendrik Bruno Weijenborg, Matthijs Maas, Philip van Klompenburg. Voorste rij: Tineke Netelenbos, Guillaume Dupont, Dayana Yancheva, Joanna van der Merwe,en Yuta Takano.

The NCS3 was een initiatief van de Cyber Security Council (CSR) en is georganiseerd door dcypher met support van CGI Group, Nederland-ICT, TNO, hetNational Cyber Security Centre, Universiteit Leiden, TU Delft, en verschillende andere organisaties.